VL - illustration
Het domein

De percelen

Vivegnis, Vignette, rue de Bourgogne, Vinalmont… De geschiedenis van de Luikse wijnbouw kent een overvloed aan veelzeggende plaatsnamen. Plaatsen die men moet herontdekken, een geschiedenis die men opnieuw moet leren kennen.

De wijngaarden van Vin de Liège bevinden zich in het gebied tussen de benedenvallei van de Jeker en de Maas, en beslaan zo voornamelijk de regio Luik. Dankzij de kalkrijke ondergrond die identiek is aan die van het Loiredal en de Champagnestreek, alsook de iets hogere zomertemperaturen in vergelijking met de rest van België, vallen de ideale omstandigheden om uiterst kwalitatieve wijnen te produceren samen in deze regio.

Tussen 2012 en vandaag werd iets meer dan 13 hectare aan wijngaarden aangeplant.

In voorbereiding…

Om het Luikse karakter van de wijnen in de verf te zetten en om over een toeristisch uitstalraam te beschikken, wil Vin de Liège ook een wijngaard aanleggen van één hectare groot op de flanken van de Citadel van Luik. Zo zullen deze percelen, net als vroeger, opnieuw voor wijnbouw gebruikt worden.

Paradis des chevaux

2,6 hectare in Bassenge

Fragnay

3,6 hectare in Oupeye

Aan noordelijke kant heeft een haag een dubbele functie: die van windbreker als bescherming tegen lentevorst en die van schuilplaats voor de omringende fauna op de wijngaard.

La Carrière

3,4 hectare in Heure-le-Romain

Grand Aaz

2 hectare in Heure-le-Romain

Séminaire

2 hectare in Oupeye