VL - illustration
Het domein

Het team

Fabrice Collignon

Voorzitter van de raad van bestuur

Deze man met een voorliefde voor goede wijn is diegene die het grote avontuur van Vin de Liège, waarvan hij de voorzitter is in de raad van bestuur, op de rails gezet heeft. Als handelsingenieur en toegewijd ondernemer op het vlak van solidaire en burgereconomie, heeft zij zowel in de privésector (consultant, commercieel verantwoordelijke, coördinator van een coöperatieve) als in de overheidssector gewerkt (bedrijf voor sociale huisvesting).

Alec Bol

Afgevaardigd bestuurder

Deze jonge handelsingenieur heeft verschillende onderzoeksprojecten gevoerd rond hernieuwbare energie, waarna hij zich ging toeleggen op sociale economie, meer bepaald bij de vzw La Bourrache. Dankzij zijn passie voor wijn en wijnbouw, staat hij ieder dag boordevol energie en enthousiasme aan het roer van Vin de Liège, zowel wat de commerciële, menselijke, financiële als technische aspecten betreft.

Romain Bévillard

Wijnbouwer, oenoloog en expert van het domein

Romain is een immer vrolijke man uit de regio Parijs die zich in 2010 in Luik nestelde. Hij is houder van het Diplôme national d’Œnologie (nationaal Diploma van Oenologie) van Reims en de waarden van Vin de Liège, alsook de legendarische Luikse gastvrijheid wisten hem bekoren. Tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor de druiventeelt en de vinificatie. Hij is diegene die de druivenrassen van Vin de Liège uitgekozen heeft.

Een vurig veldteam

Jérôme Ernst en Raphaël Chefneux verzorgen de wijngaarden en worden hierin gesteund door een hecht team. Zij dragen de verantwoordelijkheid over de landbouwmachines. De wijnstokken worden voornamelijk bewerkt door de werknemers van de coöperatieve vereniging met de hulp van de coöperanten van Vin de Liège.

De coöperanten

De ware spilfiguren van dit project

De coöperanten van Vin de Liège zijn de ware spilfiguren van dit project en dragen enorm bij tot de activiteiten van Vin de Liège vanwege de tijd die ze in het project steken en de sociale banden die ze smeden.