VL - illustration
Het domein

De wijnkelder

De wijnkelder Vin de Liège ligt in Heure-le-Romain en onderscheidt zich door zijn architectuur die net zo origineel als complex is. Het gebouw werd immers ontworpen om wijn te kunnen maken volgens bijzonder hoge kwaliteitsnormen. De wijnkelder ligt ondergronds zodat het mogelijk is om met zwaartekracht te werken, en biedt maximale ruimte voor de vaten die voorzien zijn van temperatuurregeling. Op deze manier kan in optimale omstandigheden aan wijnbouw gedaan worden.

Het gebouw waarin de wijnkelder van Vin de Liège zich bevindt voldoet niet enkel aan de vereisten op technisch vlak, maar is ook de weerspiegeling van de waarden die de coöperatieve koestert. Zo ontwierp architect Jean-Marc Schepers een gebouw met een organisch design, dat een perfecte harmonie vormt met het omringende landschap dankzij onder meer het magnifieke groendak.

De wijnkelder werd gebouwd in 2014 en de plechtige opening ervan vond plaats in mei 2015 tijdens de officiële voorstelling van de vijf eerste wijnen die door Vin de Liège geproduceerd werden. Enkele duizenden mensen waren hiervan getuige. Dit evenement ging samen met heel wat emoties en zette de kroon op een ongelooflijk avontuur op menselijk vlak.

Het domein kan eveneens het kader vormen van uw evenement waarbij Vin de Liège het thema vormt. Raadpleeg de informatie betreffende de bezoeken en de huur van lokalen.